V fair

cover-FAQ

Ce este V fair?

V fair a fost creat în 2008 și s-a poziționat de-a lungul celor 22 de ediții ca fiind cel mai important târg de design contemporan și cultură vintage din București. Proiectul facilitează legatura dintre creatorii de design contemporan, colecționarii de vintage autentic și public, aducând-i împreună de două ori pe an într-un eveniment de direct sales.

De-a lungul celor 11 ani de existență pe piața creativă din Romania, V fair a devenit un conector al inițiativelor locale din industria creativă cu multe acțiuni în zona de educație, formare și proiecte colaborative.

Care sunt beneficiile de a fi expozant la V fair?

– vizibilitate în fața unei comunități consistente direct interesată de tot ce înseamnă designul contemporan

– promovare în online și offline pe toate canalele de comunicare V fair (facebook, instagram, site, newsletter. afișe, flyere)

– acces la diverse workshopuri

– posibilitatea să câștigi apariții în presa parteneră V fair: Elle, Glamour, etc și premii oferite celor mai creativi și inovativi designeri

Câte ediții organizați pe an?
V fair este un târg bianual, cu o ediție de primăvară și una de toamnă. Din 2016 organizăm și o ediție specială de sărbători – Christmas CONCEPT – în care mixăm designul contemporan, vintage-ul autentic și arta culinară
Câte ediții au existat până în prezent?
Până în prezent, V fair a avut 21 ediții. Din 2016 organizăm și o ediție specială de sărbători – Christmas Concept – în care mixăm designul contemporan, vintage-ul autentic și arta culinară
Informații despre edițiile V fair găsești în Istoric.
Cine se poate înscrie ca expozant?
Înscrierea este deschisă tuturor celor care dețin un brand creativ din următoarele domenii: design contemporan (vestimentar/ bijuterie / accesorii / obiect) și vintage autentic.
Ce trebuie să știu și să fac înainte de înscriere?
Înainte de a te înscrie la târgul V fair, trebuie să știi care este tema ediției numarul 22. Tema este importantă, deoarece pornind de la ea fiecare designer trebuie să aplice cu un portofoliu de minim 10 piese noi, unice.
Noul ghid de înscriere poate fi accesat aici.
Care sunt datele necesare înscrierii?
Pentru a considera completă înscrierea la ediția curentă V fair este necesar ca în perioada înscrierilor să completați formularul de înscriere de aici sau să ne trimiteți următoarele date pe mailul v@vforvintage.ro (în cazul înscrierilor în secțiunea de vintage autentic sau design de obiect):

Designer/Brand
– nume designer/brand
– identitate: un paragraf scurt prin care să ne familiarizați cu identitatea și produsele
– website/ blog
– Facebook/ Instagram/ alte rețele sociale folosite

Produse & Stand
– link către produsele colecționate/realizate
– portofoliu dedicat pe tematica ediției a 22-a: atașament/ transfer
Pozele trimise trebuie să fie la rezoluție bună și să nu depașească 500 kb.
– plan amenajare stand: culori, materiale, obiecte decor șamd. (dimensiunea unui stand standard este de 2 metri pătrați)

Contact
– nume, prenume
– numar de telefon
– adresă mail

Înscrierile care conțin date incomplete nu sunt considerate finalizate. Înscrierile înregistrate după încheierea perioadei de înscriere nu sunt obligatoriu luate în calcul.

Care sunt criteriile de selecție?
Înscrierea la V fair nu este un concurs de viteză, ci de calitate. Criteriile de selecție diferă de la o ediție la alta, fiind dictate în special de tematică. Pe lângă acestea, există o serie de caracteristici pe care le căutam pentru fiecare secțiune a expoziției:

Secțiunea design (vestimentar / accesorii / bijuterie / obiect)
– Respectarea și interpretarea temei
– Calitatea designului și a execuției
– Coerență și aspect unitar
– Prezentarea portofoliului (concept, mod de prezentare)

Secțiunea vintage
Vintage este un termen importat, un neologism. Noi îl înțelegem ca vechi și valoros, unic și memorabil. Unele articole vintage sunt noi, păstrate impecabil, iar altele au fost folosite fără să fie deteriorate și pot fi reintroduse în circuitul comercial. Este foarte important pentru noi ca produsele să fie vintage autentic – nu second-handuri sau pur și simplu haine vechi

Cine este Juriul V fair?
Portofoliile sunt selectate de juriul V fair, format din specialiști în domeniul modei. Anunțăm juriul fiecărei ediții de târg pe blog. La ediția cu numărul 22 îi avem alături de noi pe: Alina Gavrilă Borțun (Creative Director Gavrilă&Asociații, responsabilă de direcția de creație și campaniile de comunicare ale evenimentelor The Institute: Romanian Design Week, Diploma, Gala Societății Civile și Cartierul Creativ), Alex Necula (Manager Buyer Concept Store ENTRACE ) și Laura Călin (fondator V fair)

Am participat la alte ediții V fair, voi fi acceptat și la ediția curentă?
Deși o colaborare în trecut ne conferă o istorie împreună, aceasta nu garantează acceptul la ediția curentă. Exceptând situațiile de colaborare exclusivă stabilite între noi, fiecare înscris este supus criteriilor de selecție generale și/ sau specifice fiecărei secțiuni în parte.
Pot să împart standul cu un alt participant?
Este interzis să împărți standul cu un alt expozant și nici nu poți vinde produsele altui designer la standul tău.
Pot să trimit mai departe materialele primite din partea V fair
Regulamentul, contractul sau anexele sunt materiale confidențiale, iar divulga lor unei terțe părți, duce la încetarea oricărei colaborări.
M-am înscris la V fair, perioada de înscriere s-a încheiat, însă nu am primit încă un răspuns. Ce înseamnă acest lucru?
Chiar dacă fiecare ediție V fair înregistrează sute de înscrieri, ne străduim întotdeauna să confirmăm pe mail înscrierea fiecărui expozant în parte. În cazul în care perioada de înscriere s-a încheiat și nu ați primit încă un mail cu un răspuns legat de participarea voastră la târg, acest lucru înseamnă că ați fost pus pe lista noastră de așteptare. Aceasta conține expozanții în privința cărora încă nu am ajuns la o decizie finală și care vor fi anunțați mai târziu.
Am participat la cel puțin o altă ediție V fair? De ce trebuie să retrimit datele de înscriere și portofoliul?
Datele complete de înscriere sunt necesare pentru a ne asigura că avem informații actualizate despre voi.
Nu mai pot participa la târg, dar am plătit deja taxa de participare. Ce pot face în această situație?
După confirmarea înscrierii, participantul este obligat să respecte criteriile de participare la eveniment. Taxa de participare achitată nu se restituie.
Unde pot accesa o listă a expozanților pentru ediția curentă?
Aplicațiile se jurizează după încheierea perioadei de înscriere, iar participanții selectați se anunță cu 3 saptămâni înainte de târg. Despre expozanții fiecărei ediții aflați pe www.vforvintage.ro/fair și pe pagina de Facebook www.facebook.com/vforvintagefair 
Cum mă asigur că nu ratez perioada înscrierilor?
Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți V fair, implicit cu perioadele de înscriere la târg, poți să:
– urmărești ultimele postări de pe site-ul www.vforvintage.ro
– te înscrii la newsletterul nostru Newsletter
– te împrietenești cu noi pe Facebook www.facebook.com/vforvintagefair
– urmărești contul de Instagram v_forvintage 
Care este data limită de depunere a aplicațiilor?
Pentru ediția a 22-a V fair, data limită de depunere a aplicațiilor este  15 martie 2019