V fair

Romanian Design Week 2019 prezintă peste 200 de proiecte de design și arhitectură

April 23, 2019 Designer, District, News
57258125_2169028353191567_4269090577603100672_n
Romanian Design Week, eveniment multidisciplinar dedicat industriilor creative locale, ajuns deja la cea de-a șaptea ediție, are loc în București în perioada 17-26 mai 2019.

Expoziția centrală prezintă unele dintre cele mai bune proiecte realizate în ultimul an de designeri, graficieni și arhitecți români, o serie de expoziții capsulă semnate de creativi și organizații locale și din Moldova, Franța, un concept store dedicat designului românesc și cea de-a doua ediție RDW Awards, premiile care încurajeză excelența în industriile creative și promovează designerii români.

De la voci renumite în industrie la tineri absolvenţi, de la lucrări inspirate de Constantin Brâncuși şi Louise Bourgeois, la Pablo Picasso, de la linii senzuale şi rafinament la streetwear, secţiunea de Fashion prezintă o radiografie a ceea ce înseamnă moda în prezent.

Read More

CONCURS ȘI BURSĂ – IED IN ROMANIA @ RFF CONTEST – REDESIGN THE FUTURE OF FASHION. SUSTAINABILITY AND ETHICS

April 19, 2019 Designer, District, News
RFF-contest
IED – Istituto Europeo di Design in collaboration with V fair and Feeric Fashion Week, will award one special merit-based scholarship to attend the Summer Course in Fashion Product Management held in IED Barcelona campus in July 2020

In 2050 about 70% of the world population will live in a city. This means that it will be necessary to reconsider lifestyle, the relationship between us and spaces or different cultures and new apparel clothing lines that would help us living better the new cities. What would the future of fashion be? Which dress will be the most appropriate?
Today fashion is becoming more and more introspective trying to find the right path for not being again the second most polluting industry in the world. Words like eco, recycle or sustainability must not remain just words or vague concepts.

Those who wish to take part in the contest are requested to sketch a capsule collection which portrays their personal vision of the “sustainable fashion”

Read More

Designeri premiați la V fair 22

April 17, 2019 Designer, District, News
V fair
În weekendul 13 – 14 aprilie, V fair a adus la Palatul Telefoanelor designeri locali și internaționali, colecționari de vintage autentic și cea mai mare comunitate de pasionați de design contemporan și cultură vintage din România

Pentru că less is more și V for VINTAGE este, azi, so much more than just vintage, această ediție vine cu un nou nume: V fair ➤ mai simplu și mai aproape de ce suntem: un spațiu dedicat comunității oamenilor pasionați de design contemporan, artă, experiment și #goodtaste.

Vizibilitate, expunere, glorie – cam ce își dorește orice artist, nu? V fair oferă designerilor participanți șansa să intre în contact cu cele mai importante publicații de modă și lifestyle din România, promovează în mod direct tinerele talente prin premii și prin secțiunea special dedicată, Future Design, din cadrul târgului V fair.

Read More

Cum a fost la V fair 22

April 16, 2019 Designer, District, News
VFair-ziua1-part3-IMG_0425
În weekendul 13 – 14 aprilie, cea mai mare comunitate de pasionați de design contemporan și cultură vintage și-a dat întâlnire la V fair

Două zile cu și despre design, aproape 100 de colecții atent selectate de un juriu serios și entuziast format din: Alina Gavrilă Borțun (Creative Director Gavrilă&Asociații, responsabilă de direcția de creație și campaniile de comunicare ale evenimentelor Romanian Design Week, Diploma, Gala Societății Civile și Cartierul Creativ), Alex Necula (Manager Buyer Concept Store ENTRANCE) și Laura Călin (fondator V fair). Read More

Antante – designer V fair #22

April 5, 2019 Designer, District, News
antante
Pe 13 și 14 aprilie, V fair aduce la Palatul Telefoanelor designeri locali și internaționali, colecționari de vintage autentic și cea mai mare comunitate de pasionați de design contemporan și cultură vintage din România.

Astazi vă facem cunoștință cu:

ANTANTE
Azi. Acum. Aici. Ritm rapid. Schimbare. Mișcare. Personalitate puternică. Antante Design îți aduce o colecție urbană care ține ritmul vitezei cotidiene.

Read More

‘’Meet the designers” un sneak peek al colecțiilor prezente la V fair pe 13 și 14 aprilie

April 4, 2019 Designer, District, News
Vbrunch

A fost minunat, și asta se vede destul de ușor în toate imaginile. Ieri dimineață, la brunch -ul organizat de V fair împreună cu Givenchy, designeri, jurnaliști și influenceri s-au întâlnit, s-au cunoscut, s-au amuzat, au probat, au gustat – și apoi, pentru că le-a plăcut, au luat-o de la capăt.

Read More

V fair #22 îți dă întâlnire pe 13 și 14 aprilie

April 4, 2019 Designer, District, News
V fair 22
V fair #22 – târg de design contemporan și cultură vintage 
13 – 14 aprilie | Palatul Telefoanelor (Calea Victoriei 35)

Pentru că less is more și V for VINTAGE este, so much more than just vintage, azi, mai simplu și mai aproape de ce suntem, te invităm la V fair – un spațiu dedicat comunității oamenilor pasionați de design contemporan, artă, experiment și #goodtaste

Pe 13 și 14 aprilie, V fair aduce la Palatul Telefoanelor designeri locali și internaționali, colecționari de vintage autentic și cea mai mare comunitate de pasionați de design contemporan și cultură vintage din România.

Read More

V fair te invită la filmul MCQUEEN

April 4, 2019 District, News
poster [McQueen] 02
„MCQUEEN”, filmul despre legendarul designer britanic – din 12 aprilie în cinema

The Guardian: „un atent portret al maestrului cutezanței în modă

 Vogue: un festin vizual uluitor

 New York Magazine: „un film excepțional și evocator, care surprinde trăirile intense și geniul creator al celui care a fost Alexander McQueen

Filmul care poartă numele iconicului designer Alexander McQueen a avut premiera în cadrul prestigiosului festival de film de la Tribeca, fondat în anul 2002, de actorul Robert de Niro. Numeroaselor selecții și premii la festivaluri de prestigiu din întreaga lume, recent li s-au adaugat 2 nominalizari la premiile BAFTA, inclusiv la categoria Cel mai bun film britanic.

Read More

Romanian Design Week sărbătorește comunitățile creative în perioada 17-26 mai

March 21, 2019 Designer, District, News
RDW-cover
Editia cu numarul sapte a Romanian Design Week va avea loc la Bucuresti intre 17 si 26 mai si va aduce in prim plan comunitatile creative ale orasului.

Festivalul, care a devenit din ce in ce mai complex de la o editie la alta, sustine si amplifica si in 2019 discursul industriilor creative locale, subliniind contributia majora pe care comunitatile creative o au la transformarea capitalei intr-un oras cu adevarat modern si european.

Read More

Workshopurile IED continuă la V fair în aprilie

March 18, 2019 District, News
IEDinROMANIA_News_588x656pxCOPY
Istituto Europeo di Design aduce o temă ‘fierbinte’ la cel de-al doilea workshop organizat împreună cu V fair pentru creativii din România:
HANDLE WITH CARE: THE NEW FASHION DIMENSION
Luni 15 aprilie 2019: 11.00 – 16.00
Mezanin, strada Actor Ion Brezoianu 23-25 (Palatul Universul)

IED (Istituto Europeo di Design) este una dintre cele mai prestigioase și active instituții de educație și cercetare, orientată spre modă, design, comunicare vizuală și management. IED este nu doar o școală, ci și o rampă de lansare: colaborează cu peste 200 de branduri internațonale, care contribuie concret, în fiecare an, la programele de formare a studenților.

Read More